Recept: Courgettestamppot met gegrilde zalm

Hoofdgerecht: Courgettestamppot met gegrilde zalm

Deze courgettestamppot met gegrilde zalm is een heerlijke en voedzame keuze. De combinatie van vezelrijke groenten, gezonde vetten en eiwitten helpt je energie stabiel te houden en voorkomt pieken in je bloedsuiker. Smakelijk eten!

Voedingswaarden per portie:

  • Koolhydraten: 15-20 gram
  • Eiwitten: 35 gram
  • Vetten: 20 gram
  • Vezels: 6 gram

Ingrediënten (4 personen)

  • 600 gram bloemkoolroosjes (of mix 300 gram bloemkool met 300 gram aardappelen voor iets meer koolhydraten)
  • 2 courgettes
  • 1 citroen
  • 125 g zure room (ongezoet, volvet)
  • Basilicum
  • Knoflook
  • 4 zalmfilets (met huid)
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze: 4 stappen

Zet in vier stappen deze heerlijke courgettestamppot met gegrilde zalm op tafel.

1     Stamppot

Kook de bloemkoolroosjes (en eventueel aardappelen) in ca. 10 minuten gaar. Laat ze na  het afgieten even uitstomen.

2  Courgette grillen

Maak fijne blokjes van de courgettes en bak deze samen met een fijngehakt teentje knoflook in een grill- of koekenpan met wat olijfolie goudbruin (ca. 5-7 minuten).

3  Zalmfilet

Dep de zalmfilets droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de zalm eerst op de huidkant, ongeveer 4-5 minuten op middel
hoog vuur. Draai de zalmfilets om en bak ze nog eens 1-2 minuten op de andere kant, tot de zalm net gaar is.

4  Samenvoegen

Schep de courgetteblokjes door de stamppot en verdeel het over vier borden. Leg de zalmfilets erbovenop.

Et voilà! Een heerlijk en gezond recept dat perfect past binnen een gebalanceerd voedingspatroon!