Recept: Courgettestamppot met gegrilde zalm
Geschreven door: Curalife Nederland

Hoofdgerecht: Courgettestamppot met gegrilde zalm
Deze courgettestamppot met gegrilde zalm is een heerlijke en voedzame keuze. De combinatie van vezelrijke groenten, gezonde vetten en eiwitten helpt je energie stabiel te houden en voorkomt pieken in je bloedsuiker. Smakelijk eten!
Voedingswaarden per portie:
- Koolhydraten: 15-20 gram
- Eiwitten: 35 gram
- Vetten: 20 gram
- Vezels: 6 gram
Ingrediënten (4 personen)
- 600 gram bloemkoolroosjes (of mix 300 gram bloemkool met 300 gram aardappelen voor iets meer koolhydraten)
- 2 courgettes
- 1 citroen
- 125 g zure room (ongezoet, volvet)
- Basilicum
- Knoflook
- 4 zalmfilets (met huid)
- Peper en zout
- Olijfolie
Bereidingswijze: 4 stappen
Zet in vier stappen deze heerlijke courgettestamppot met gegrilde zalm op tafel.
1 Stamppot
Kook de bloemkoolroosjes (en eventueel aardappelen) in ca. 10 minuten gaar. Laat ze na het afgieten even uitstomen.
2 Courgette grillen
Maak fijne blokjes van de courgettes en bak deze samen met een fijngehakt teentje knoflook in een grill- of koekenpan met wat olijfolie goudbruin (ca. 5-7 minuten).
3 Zalmfilet
Dep de zalmfilets droog en bestrooi ze met peper en zout. Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de zalm eerst op de huidkant, ongeveer 4-5 minuten op middel
hoog vuur. Draai de zalmfilets om en bak ze nog eens 1-2 minuten op de andere kant, tot de zalm net gaar is.
4 Samenvoegen
Schep de courgetteblokjes door de stamppot en verdeel het over vier borden. Leg de zalmfilets erbovenop.
Et voilà! Een heerlijk en gezond recept dat perfect past binnen een gebalanceerd voedingspatroon!